Bakgrund

Författarcentrum är en ideell förening för yrkesverksamma författare. Under 1970-talet bildades fyra föreningar: Författarcentrum Norr, Författarcentrum Syd, Författarcentrum Väst och Författarcentrum Öst.

Författarcentrum har lång erfarenhet av att bredda kulturlivet och föra ut litteraturen i hela landet. Varje år förmedlar Författarcentrum ca 2.500 uppdrag till författare runt om i landet.

Uppdraget

Design & Utveckling

Uppdraget innefattar design och utveckling av två nya sajter byggda i WordPress samt design och utveckling av ett system/databas byggt i Laravel. Sajterna gäller dels den nya nationella hemsidan författarcentrum.se samt boknings och förmedlingsportalen författarförmedling.se. Syftet har varit att modernisera och förenkla i både teknik, funktion och design för samtliga användare och administratörer från Arrangör, Författare och Författarförmedlare.

System/Databas

Systemlösningen är byggd i Larvel Nova och har till uppgift att hjälpa arrangörer och författareförmedlare att söka efter och boka alla anknutna författare i databasen.

Systemet kan även hantera: Sortering av författare på olika sökparametrar och kombinationer såsom geografi (väst, syd, öst, norr), målgrupp, genre, ämne, språk mm. Inlogg och hantering av profiler för alla författare, för att skapa sina egna Författarpresentationer med stöd för att lägga upp sina verk i olika format: video, bild, text och ljud. Statistikuttag med möjlighet att se och ta ut statistik över förmedlade uppdrag mm, Kalenderfunktion som fylls i automatiskt vid bokningar och som även kopplas mot den publika hemsidan, hantering av olika e-postutskick kopplat till bokningsbekräftelser och utvärderingar, Hantering av behörigheter mm.

Resultatet

Idag har man kunnat öka kontakten mellan författare och allmänheten och verka för en breddning av kulturlivet. Är du intresserad av deras hemsida? Kika här!

Är du intresserad av något liknande?

Kontakta oss genom att maila kontakt@wtmg.se.

Kontakt