Optimering av en välgörenhetssida

Företag

Forskning/Välgörenhet

Design, Webbdesign, Webbutveckling, Projektledning

Wordpress, Tailwind, Javascript, Figma, React

Om Oxfam

Oxfam International är en konfederation av 14 humanitära organisationer med över 3 000 samarbetspartners i runt 100 länder och arbetar mot fattigdom och orättvisor.

Bakgrund

Oxfam Sverige Målsättningen med den nya hemsidan är att den ska fungera som en naturlig samlingspunkt för information, nyhetsuppdateringar och resultat, både för Oxfam Sveriges givare och nya besökare. Här ska besökare hitta all den information de behöver för att kunna bli månadsgivare, engagera sig, läsa mer om Oxfams arbete, eller bara känna sig stolta över att vara en del av rörelsen. Vidare ska hemsidan bidra till att stärka Oxfams varumärke mot allmänheten, media och andra intressenter.

Projektet

Design

Utformningen av webbdesignen utgår från nuvarande sidans grafiska identitet och inspireras av Oxfams övriga internationella hemsidor, med målet att landa i en design med förbättrad användarupplevelse (UI/UX) som gör sidan mer lättnavigerad och lättläst för dess besökare. Designen implementeras sedan som ett skräddarsytt WordPress tema. 

Utveckling

Designen implementeras som ett skräddarsytt WordPress tema med associerade “block” (sidans olika funktioner) som byggts och anpassats till designen. Blocken på sidan kan sedan adderas och flyttas runt på alla sidmallar där man önskar ha med en viss funktion, vilket medför en smidigare innehållshantering, administration och löpande funktionsutveckling.

Arbetet har även innefattat integration mot olika betallösningar kopplat mot gåvohanteringen, befintligt CRM system, mailhanteringssystem , konverteringsverktyg mm.   

Resultat

Förbättringar av nyckelfaktorer:
• Bra optimering av SEO
• En enkel och logisk navigering mellan de olika delarna på hemsidan.
• Att hemsidan ska vara snabb trots att den kommer innehålla en hel del bilder och rörliga element.
• Enkel för användare att kunna göra vissa visuella förändringar, både i content och sidlayout samt på gåvosidor.

Är du intresserad av något liknande?

Kontakta oss genom att maila kontakt@wtmg.se.

Kontakt