Förutsättningarna i arbetslivet har förändrats. Det tekniska lösningar har gjort arbetslivet flexibelt och gett medarbetaren mer makt över sin egen tid och sin arbetssituation. Det har skapat nya möjligheter men också utmaningar. Miski jobbar som Heart Officer på WTMG. Hon är i Phuket, Thailand och jobbar remote samtidigt som hon tränar Muay Thai.

Varför valde du WTMG?

Det som tilltalade mig var möjligheten till variation och utmaning, samt att få se och få vara en del av spännande projekt. Jag tycker att WTMG utstrålar positivitet med en bra företagskultur, driv, öppenhet och personlig utveckling. WTMG har lyckats bevara en familjär känsla i företaget där vi verkligen bryr oss om varandra. A Home away from home, helt enkelt.

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

En vanlig arbetsdag börjar oftast med att jag går upp och tränar thaiboxning tidigt på morgonen, för att sedan ta an dagen med dess utmaningar. Med hänsyn till tidsskillnaden hålls oftast våra möten under förmiddagen nu när jag befinner mig i Asien. Efter lunch fortsätter dagen med en härlig mix av interna möten, problemlösning och testning för att bara nämna några uppgifter.

Ingen dag är den andra lik när man jobbar, men jag försöker skaffa mig så bra rutiner jag kan. Jag kan i alla fall se till att jag kommer till jobbet med ett bra humör.

Vad gör du i Phuket?

Jag är här och tränar Muay Thai. Det har alltid varit en dröm att få åka hit och lära mig mer om sporten från dess härkomstland. Muaythai eller Thaiboxning som det populärt kallas är en mycket fysiskt krävande sport som ställer stora krav på teknik och uthållighet.

Vi lever i en tid där digitala lösningar gör arbetslivet mer flexibelt så att få chansen att få jobba remote från Thailand samtidigt som jag gör det jag älskar är otrolig. Att få byta miljö och få motivationen från mina fina kollegor – det är jag för evigt tacksam för.

Har du något råd till framtida arbetskamrater?

You’ll never know if you never tried it. Så våga – säga, fråga och handla.