Din nya sajt är redo

Du har gjort din nya sajt och det är dags för lansering. Sajten skall ersätta den gamla som du haft i 10 år och som inte längre hänger med. Förväntningarna inför lanseringen är enorma. Du bara väntar på att gå live. Du har testat igenom den om och om igen, fyllt på med nytt material, kurerat gammalt material och äntligen skall du få trycka på knappen för att sätta sajten live. Men stopp!

Var kommer besökarna från idag?

Även om din gamla sajt inte längre hänger med i tiden så har du troligtvis under åren arbetat upp en hel del material. Detta material har Google indexerat i din nuvarande länkstruktur vilket har gjort att du kanske hamnat riktigt bra till på vissa av dina sökord. Om du nu inte tänker till vid lanseringen av din nya sajt så kan det som är tänkt att bli en förbättring bli en riktig besvikelse med arga besökare och tappad rankning på Google som följd.

Hur kan WTMG hjälpa till?

Vi på WTMG har gjort ett paket där vi går igenom kundens nuläge innan den nya sajten lanseras, just för att våra kunder inte skall missa att ta med några gamla länkar. Detta innebär bl.a. att vi sammanställer ett kalkylark över alla befintliga länkar som finns samt går igenom kundens analysverktyg för att se vilka av sidorna på kundens befintliga sajt som är viktigast. Därefter går vi tillsammans med kunden igenom den nya sajten för att se till att det överlappar. Finns inte samma länkstruktur kvar på den nya sajten länkar vi med hjälp av så kallade 301 redirects vidare till motsvarande sida på den nya sajten. På så vis tappar man ingenting i sin page rank.

Vi kallar detta paket för Sajtflytt. Är du intresserad av att få hjälp med din sajtflytt eller vill veta mer om hur vi jobbar? Kontakta oss gärna idag!

/ Joel, projektledare

Vill du veta mer om 301:or?

Google har gjort följande pedagogiska film som förklara mer om 301 redirects:

Har du en idé du behöver hjälp att realisera? Web Tech Media Group erbjuder projektledning, strategi, koncept, grafisk design, system-, webb- och mobilutveckling. Vi har även erfarna konsulter som gärna tar plats i ert befintliga team. Besök oss på wtmg.se eller hör av er till info@wtmg.se.