WTMG God Jul
Önskar våra kunder och WTMGfamiljen
God Jul & Gott Nytt År

Gåvan av att ge

2018 var ett händelserikt år för oss på WTMG. Bland annat så växte familjen med 5 nya personer. Vi flyttade till nya, härliga lokaler på Kvarngatan. Vi omsatte 18,5mkr 46% mer än föregående år. Undra vad 2019 kommer att erbjuda?!

Varje dag träffar vi inspirerande människor från världens alla hörn som på ett eller annat sätt är eller vill intressera sig för IT. Tyvärr har alla inte samma förutsättning för att faktiskt få göra det.

Därför har vi valt att donera alla pengar som vi budgeterat för julgåvor till våra anställda och kunder, och istället hjälpa andra till att få en karriär inom IT. Det innebär att du har gjort det möjligt för en annan människa att nå sina drömmar!

Help to Help - IT bootcamp för kvinnor i Tanzania

Help to Help är en stiftelse som genom crowdfunding och partnerskap med företag finansierar högskoleutbildning för lovande men finansiellt behövande ungdomar i Östafrika. Genom praktiska workshop och nätverksträffar såsom Help to Help IT boot camp för kvinnor, krymper man också avståndet mellan studenter och arbetsgivare för att fler ska få jobb. Help to Help grundades av Malin Cronqvist som en reaktion på förskingrings-skandaler och brist på transparens i biståndssektorn.

Dubbelt så många män än kvinnor har tillgång till en dator och internet i Afrika söder om Sahara. Help to Help IT boot camp är en 6-dagars crash course i grundläggande IT kunskaper för unga kvinnor i Tanzania. Syftet är att utrusta deltagarna med de kunskaper som krävs för att få ett jobb eller kunna starta eget, men också att inspirera kvinnor att utforska teknik och visa de möjligheter som den digitala världen öppnar upp för. Praktiska övningar i datorsalar varvas med inspirationstalare och diskussioner om jämställdhet. Dessutom utbildas deltagarna i hur de ska för att kunna sprida sina kunskaper till fler.

Tack Help to Help och tack till dig som fick vårt julkort för att vi får möjligheten att hjälpa andra <3

Kontakta oss

Har ni ett digitalt projekt ni vill förverkliga? Söker du uppdrag som utvecklare? Eller vill du komma i kontakt med oss av en annan anledning? Fyll i formuläret så återkommer vi på direkten. Om du redan vet vem du vill få tag på… klicka här!