De flesta har nog hört talas om WordPress. WordPress är ett av de vanligaste verktygen man använder för att bygga en hemsida idag och det är byggt helt och hållet på öppen källkod. Det betyder att koden finns tillgänglig för vem som helst som vill utveckla program, appar eller tillägg att addera till verktyget.

Eftersom programmen och tilläggen utvecklas av olika utvecklare behöver man uppdatera alla samtidigt, annars riskerar man att de inte längre kan “prata med varandra” och helt enkelt slutar att fungera.

Öppen källkod innebär dessvärre också att koden finns tillgänglig för personer som vill sprida virus, trojaner och annan skadlig kod. WordPress släpper därför med jämna mellanrum uppdateringar som täpper till alla kända säkerhetshål. Att uppdatera till senaste versionen innebär alltså att du har det senaste skyddet mot intrång. Det här är ett måste om man vill ha en säker webbsida för sina besökare och kunder.  

Att uppdatera sin WordPress-sida kan vara tidskrävande om man inte vet hur man går tillväga, och det händer att saker går fel. Det är därför viktigt att man alltid gör en back-up på sin befintliga sida innan man kör igång. När vi hjälper våra kunder att uppdatera sina sidor så skapar vi en separat sida i en demo-miljö. På så vis kan vi i lugn och ro testa sidan och säkerställa att allting fungerar som det ska innan vi lägger ut den. På så vis kan vi garantera att er riktiga sida aldrig ligger nere.

 

Varför ska jag uppdatera WordPress?

  • Du säkerställer att du har bästa möjliga skydd mot virus, trojaner och annan skadlig kod.
  • Du säkerställer att alla funktioner och tillägg fungerar som de ska
  • Du får den senaste versionen av alla tillägg, appar och program

Vill ni ha hjälp med WordPress-uppdateringar? Hör av er via kontaktformuläret eller direkt till kontakt@wtmg.se så berättar vi mer.

Vi hörs!

/Jacob, projektledare.

 

Har du en idé du behöver hjälp att realisera? Web Tech Media Group erbjuder projektledning, strategi, koncept, grafisk design, system-, webb- och mobilutveckling. Vi har även erfarna konsulter som gärna tar plats i ert befintliga team. Besök oss på wtmg.se eller hör av er till kontakt@wtmg.se